books New Old Books - Paris - 1 Paris à Table - Eugène Briffaut - 1846 Review will follow, am still reading
Hoe naar een restaurant gaan ‘gewoon’ werd Soms zijn er van die boeken waar je op voorhand al verlangend naar uitziet. En wanneer je het dan eenmaal in handen hebt, weet je meteen dat het boek klopt. Het ligt lekker in de hand, wanneer je bladert spatten de verhalen je tegemoet, het liefst wil je meteen gaan
Feestje van Louis XIII Soms hoor je nog wel eens een muziekstuk waarvan je weet dat je het nog niet eerder live hoorde. Of je ervan bewust was. Afgelopen zondag bij de Muzieksalon in de Archipelbuurt in Den Haag klonk Chanson Louis XIII van Fritz Kreisler. De Franse koning was dol op muziek, maar
De kersen van sint Lucia We vinden de kersen van de heilige Lucie niet meer zo lekker. Ze zijn te zuur, te bitter. In de 19de eeuw gebruikte men hem nog zonder schroom voor het stoken van Kirsch. Tegenwoordig merken we culinair gezien vooral iets van de pitten, of liever gezegd: de zaadjes in de