De Carters ontvangen...

De Carters ontvangen...
President Jimmy Carter en Rosalyn Carter ontvangen pm Margaret Tatcher. Lunch in het Witte Huis 17 december 1979.

De berichten over het naderende einde van deze aardige Amerikaanse president stemmen tot reflectie. Eigenlijk weet ik niet zo veel van deze man. Hij sprak niet zo tot de verbeelding, misschien was hij te eenvoudig, te veel bezig met zijn werk in plaats van met de beeldvorming. Een man die pinda's teelde, het familiebedrijf. Een Democraat. Hij hield liever een barbecue op de South Lawn van het Witte Huis dan een uitgebreid staatsdiner. Maar daar ontkwam hij natuurlijk niet aan.

BBQ at the South Lawn september 1978

De menu's van die staatsdiners zijn keurig vastgelegd en online te vinden. Inclusief de muziek erbij.

https://www.jimmycarterlibrary.gov/assets/documents/state_dinner_menus.pdf

Dit kreeg Maggie Tatcher, het was bijna Kerst:

Atlantic Halibut with Seafood Sauce
Fleurons
Beaulieu Pinot Chardonnay

Supreme of Pheasant Veronique
Wild Rice with Mushrooms
Brussels Sprouts
Mirassou Gamay Beaujolais

Tossed Green Salad
Brie Cheese
Schramsberg Blanc de Blancs

Yule Log with Sabayon Sauce

Entertainment:
Sarah Caldwell is conducting the United States Marine Corps Orchestra
accompanied by nine soloists from the Opera Company of Boston.
Excerpts from “L’enfance du Christ” by Berlioz
Soloists from the Opera Company of Boston:
David Arnold
Vinson Cole
Rosalind Elias
Elena Gambulos
Donald Graham
Nancy Hermiston
Michael Hume
Leigh Munro
Evelyn Petros
Christmas Carols ---------- Donald Graham

En hier een link naar de kok die dit alles bereidde. Zorgvuldig geselecteerd op het kunnen koken van Country Food. Hetgeen de Zwitserse chef Henry Haller uitstekend kon 'want dat kookten ze al jaren voor het personeel'.

En een link naar een aardig artikel erover.

Een Zwitserse kok in het Witte Huis | Lizet Kruyff
Henry Haller, chef van het Witte Huis 
President Jimmy Carter’s Unexpected Request For White House Chefs - Tasting Table
Jimmy Carter obviously had an affinity for peanuts. But it wasn’t the beloved legume that inspired the former president’s request for White House chefs.