Lizet Kruyff
  • Home
  • About
  • English
  • Nederlands
Sign in Subscribe
agenda

Agenda - Sèvres

Lizet Kruyff

Lizet Kruyff

Feb 21, 2023
Agenda - Sèvres
Kijkje in de on-line expo over tafelcultuur van Sèvres 

In afwachting van het voorjaar ons aan exposities gaat brengen is er de online expo van het Musée de Sèvres over tafelcultuur - eetcultuur:  https://www.sevresciteceramique.fr/musee/expositions-en-ligne/exposition-en-ligne-a-table-le-repas-tout-un-art.html?_preview=1

Read next

Ode aan de kool - 2

Ode aan de kool - 2

Ik zet mijn ode aan de kool nog even voort. Via de socials kwam een verzoek om receptuur uit vervlogen tijden. Dan kun je een oud kookboek raadplegen. Ik dook in het boek van de Italiaanse uitwijkeling Giacomo Castelvetro uit 1614. Vanwege zijn geloof kon  hij niet in Italië blijven
Lizet Kruyff Feb 27, 2023

Angelsaksisch Ei

Ik heb een fijn nieuw boek: Fodder & Drincan, Anglo-Saxon Culinary History – Emma Kay - 2022. Af en toe lees ik een stukje. Zoals gisteren, over eieren. Vroeger waren dat natuurlijk seizoensproducten die bij voorjaar en zomer hoorden. Men hield kippen, eenden en ganzen. Kippen leggen wat langer door, maar ganzen
Lizet Kruyff Jan 25, 2023
Kaas

Kaas

Voor BNN Vara werkte ik mee aan een podcast over schimmelkaas. We kennen natuurlijk zowel roodschimmel, als witschimmel als blauwschimmelkaas. Maar wat weten we van de geschiedenis? Op het schilderij zie je een brie die haast eerder een rood- dan een witschimmel is. Hoe zou de smaak zijn geweest in
Lizet Kruyff Jan 19, 2023

Subscribe to Lizet Kruyff

Don't miss out on the latest news. Sign up now to get access to the library of members-only articles.
  • Sign up
Lizet Kruyff © 2023. Powered by Ghost